top of page
website marleen.png
Stuitligging? Misschien kan ik jullie helpen!

Als jullie baby in stuit ligt, kunnen we samen proberen om jullie baby te laten draaien zonder dwang. In mijn praktijk heb ik daar heel positieve ervaringen mee. Intuïtief ligt het kindje het liefst met ’t hoofdje naar beneden. Als het te weinig ruimte voelt, gaat het in stuit liggen. Samen met de ouders zoek ik naar de oorzaak van de stuitligging.
 

Elke vrouw is anders, iedere zwangerschap is uniek. Maar het is een gegeven dat stress of bepaalde emoties zich kunnen vastzetten in je lijf. Door daar tijdens ons gesprek en met behulp van oefeningen in alle rust bij stil te staan, lukt het meestal om los te laten. Zo ontstaat er ruimte in het lijf van de moeder. Die ruimte voelt de baby ook. Daardoor kan de baby in de dagen na de haptonomische sessie draaien, en met het hoofdje in het bekken zakken.

 

Soms heeft de stuitligging een medische reden, zoals een te korte navelstreng of een te klein bekken van de moeder, dan is een keizersnede een oplossing.

 

In de loop der jaren heb ik al tientallen ouders en hun baby kunnen helpen. Wat zou het mooi zijn als dat bij jullie ook lukt.

Heb je belangstelling? Maak dan niet te laat een afspraak. Dan heeft de baby wat meer ruimte en tijd om te draaien. Wil je er meer over lezen? Lees hier mijn artikel in het tijdschrift Haptonomisch Contact (december 2023).

Meer info over: 

 

 

 

  • Stuitligging?

 

 

 

 

 

bottom of page